Eindwerkstukken | Rotterdam


ONDERNEMEND MEUBELMAKER/ (SCHEEPS)INTERIEURBOUWER

Fotografie: Marjon Hoogervorst

Eindwerkstukken | Rotterdam


MEUBELMAKER/ (SCHEEPS)INTERIEURBOUWER


Marjolein den Bleker

"Een uniek ontwerp als bijzettafel. Dit is niet één bijzettafel maar dit zijn er twee, die je op elkaar kunt stapelen, maar ook los van elkaar kunt neerzetten. Het meubel is gemaakt van eiken, met een bijzondere afwerking. Als afwerking heb ik namelijk gekozen voor een donkere monocoat, deze matcht perfect met het zwarte glas in het dek. In het onderste deel van het meubel zitten deuren en in het bovenste deel zit een lade. De combinatie van het ontwerp met de afwerking maakt dit meubel uniek in zijn soort."

Niels van der Eijk

"In deze tijd wanneer iedereen op zijn/haar mobiel zit en wij minder tijd met elkaar doorbrengen, heb ik een salontafel geproduceerd die functioneel is en tegelijk mensen met elkaar verbindt. Deze Labyrinth salontafel is gebaseerd op een eeuwenoud spel die iedereen wel eens een keer gespeeld heeft. De euforie die er ontstaat als je de finish haalt en de voorafgaande frustraties van mislukte pogingen zorgen voor urenlang plezier voor jong en oud. Door het gebruiken van gehard glas kan er tijdens het spelen van het spel nog steeds gebruik worden gemaakt van de tafel. Dit van eiken gemaakt meubelstuk is een musthave in elke woonkamer, speelkamer of mancave."

Emma Treurniet

"Mijn visie met het meesterstuk is mijn kwaliteiten te laten zien in de verschillende componenten zoals het fineerwerk. De materialen van het meesterstuk bestaan voor het grootste deel uit gerecyclede materialen zoals eikenhout."

Marc van Leeuwen

"Mijn meesterstuk is een stijlvol bureau, gemaakt van noten in combinatie met accenten van esdoorn. Ook komen er in mijn meesterstuk een aantal herkenbare onderdelen naar voren, denk hierbij aan de wereldkaart en draadloze oplader in het bureaublad. Maar ook de LED-strip die op het blad schijnt. Het bureau is afgewerkt in de spuiterij op school, met een matte blanke lak. Het was een leuke uitdaging om dit bureau te realiseren."

Floris Brehler


Tom van Rheenen

"Dit 2,4 meter lange massief Eiken tv-meubel is voorzien van traditionele houtverbindingen, zoals de glijdende zwaluwstaart verbinding, tandverbinding, zwaluwstaartverbinding en sponning en toesteek. Door de traditionele houtverbindingen die in dit meesterstuk zitten en de gestoffeerde deurtjes en ladebodems krijgt dit meubel een unieke uitstraling dat zich onderscheid van andere meubels."

Roy van Walsum

Arcdesk met Kast R30 "Het ontwerp van het bureau is van een orgineel bureau uit Engeland. Ik heb zelf een draai aan het ontwerp gegeven door er een kast bij te maken. De benaming van de kast komt door de afgeronde tandverbinding in de kast. In de poten zit dezelfde ronde tandverbinding met een doorgewerkte pen- en gatverbinding. Het bureaublad is beplakt met eiken boomstam en afgewerkt met monocoat pure."

Maurits Brehler

Octogan meubel "Na vele schetsen en tekeningen in AutoCAD was ik nog niet tevreden met mijn ontwerp. Toen ben ik in de zomervakantie in mijn vrije tijd gaan tekenen. Nieuwe tekeningen zagen er gelijk al beter uit en de verhouding klopten ook. Gelukkig kreeg ik nog goedkeuring voor mijn nieuwe ontwerp van alle drie de docenten! Het eindresultaat ziet u hier."

Thom Buvelot


Leander Stijnen

"Als eindwerkstuk heb ik een bureau gemaakt. Ik wist niet goed wat ik moest maken en toen werd mij gevraagd of ik niet een bureau kon maken. Hiervoor heb ik een ontwerp gemaakt. Dit ontwerp bestaat uit twee kastjes waarvan één met lades en de ander met een rolluik. Daartussen zit een uitschuifbaar schaakbord. Op het blad heb ik nog ronde bogen geplaatst om papier etc. tussen te zetten."

Maikel Osseweijer


Tiesto Diender


Remco de Wolf


Stefan Mierop

"Als meesterstuk heb ik een zelf ontworpen bureau gemaakt van plaatmateriaal en massief hout. In het bureau is ruimte voor een pc en er is een lade voor een muis en een toetsenbord verwerkt in het blad. In de lades zitten zwaluwstaart verbindingen. Deze zijn gemonteerd met soft close ladegeleiders."

Bart Kleijwegt


Arno Hanse

"De gulde tafel - Een salontafel bestaand uit 2 oude tafelbladen, boekenplanken, vloerdelen, een schouw van een openhaard en een blad van een dressoirkast. Gemaakt met vooral traditionele verbindingen zoals bladwervels en pen- en gatverbindingen. Maar ook moderne technieken, zoals epoxy en LED in het spiraal en verouderd messing op de hoeken."

Jessica Bos

"Mijn meubel is geïnspireerd door de apothekerskast van vroeger, alleen nu met een moderne look en mijn eigen inspiratie. Het meubel is gemaakt van noten- en eikenhout en de zijdes zijn van aluminium. Het meubel heeft mij veel geleerd en na hard werken heb ik het voor elkaar gekregen. Ik ben trots op het eindresultaat en de ervaring van het maken zal mij altijd bij blijven."

Job Westerbeke

"Ik heb dit meesterstuk gemaakt omdat ik erg houd van klassieke autos en toebehoren. Het frame is gemaakt van tulpenhout, omdat dit gemakkelijk in kleuren te beitsen is. Ook de panelen er tussenin zijn gemaakt van mdf panelen waar ik tulpenhout fineer op heb gelijmd. De lamp bovenop is gemaakt van hi-macs. Veel 3D cnc werk en innovatieve bewerkingen zijn bij dit meubel gebruikt, zoals bijvoorbeeld het logo op de lensvormige delen van de lamp en het ronde freeswerk van het frame."

Johan Kroon

"Het idee was om iets te ontwerpen/te maken dat op zou vallen. Daarom heb ik het zo ontworpen dat mijn drankkast een 3D-effect heeft door alle schuinen mahonie delen. Mijn drankkast is voorzien van een koelkast, 8-hoekige flessenhouders, een uittrekbaar dienblad met een ingelegd logo van Grey Goose, wijnglashouders en 6 lades met zwaluwstaarten. Het idee om iets moois neer te zetten, is zeker gelukt en ik mag blij zijn met het eindresultaat."

Bart Bochanen

"Ik heb deze tafel gemaakt op basis van kleuren en stijlen geïnspireerd op onze nieuwe woonkamer en keuken. Daarbij wilde ik ook mijn ervaring kwijt van het epoxy gieten. Ook heb ik een strakke bak met lade gemaakt voor het wegstoppen van onze grote lelijke laptop. Al met al vind ik het een hele mooie industriële maar ook chique tafel geworden."

Luuk Ter Braak & Bart Buijze

"Wij hebben samen het interieur van een teardrop caravan gemaakt. Hiervoor moest het materiaal licht zijn, dus hebben we Banova multiplex met Iroko fineer gebruikt. Dit is ongeveer 50% lichter dan gewoon multiplex. Alle massieve delen zijn gemaakt van Yellow Poplar en gebeitst, zodat het een luxere uitstraling heeft. Verder hebben we aan de binnenkant de kasten rond gemaakt voor een wat ruimtelijker gevoel. Ons plan was om deze zomer lekker te gaan rondtoeren door Europa maar gezien de omstandigheden wordt dat waarschijnlijk een stuk dichterbij huis."

Kevin Noordam


Stijn Derksen & Jelle Stoop


Joy Bonke

"Het bijzondere aan dit meubel zijn de rondingen aan de zijkant. De buitenkant is bekleed met hoogglans HPL wit, de details zijn van noten hout. Wat ook een leuk detail is, is dat de nerf op de ladefronten mooi doorloopt. Het bureau is erg modern en is erg van deze tijd."