Eindwerkstukken


INGEZONDEN

ROTTERDAM

Onze examenstudenten konden zelf ook werk in sturen. Zij laten dit graag zien!

Eindwerkstukken


INGEZONDEN

ROTTERDAM

Sommige studenten hadden het geluk om thuis in meesterwerkstuk af te kunnen maken. En laten beelden hiervan graag aan jullie zien!


Luna Fischer - van Knippenberg

Opleiding: Interieuradviseur

"Bijzonder, stijlvol en gedurfd, dit is de uitstraling die ik graag wilde bereiken. Een combinatie van modern, strak en organisch. De ruimtes zo veel mogelijk eigen, passend en verrassend maken. Je ziet een explosie van blauw-groene tinten in combinatie met roze, goud, beton, eiken, zwart staal en marmer. Ik heb ontzettend hard gewerkt aan mijn examenopdracht en ben heel erg tevreden met het resultaat!"

Marloes van Helmond

Opleiding: Ondernemend meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

"Sterke drankenkast gemaakt voor mijn ouders i.p.v. een dressoirkast. Mijn kast heeft een beetje een klassiek ontwerp vanwege het massieve eikenpaneel wat in de deuren zit. De romp is gemaakt van rustiek plaatmateriaal met een 5mm herlijst van massief eiken."

Harmen Reniers

"Tijdens mijn 2e jaar meubelmaken heb ik de Merano barkruk gemaakt. De barkruk is ontworpen door Alexander Gufler. De krukken zijn uitgevoerd in Amerikaans kersen en Amerikaans noten. Alle massieve verbindingen zijn pen/gat of zwaluwstaarten."

Kimberley Faassen

Opleiding: Interieuradviseur

"U kunt hier de hoogtepunten van mijn eindproject genaamd 'Glamoureus Gold' bekijken. Het is een gewaagd ontwerp! En maakt het uniek doordat ik mijn eigen stijl van ontwerpen heb gebruikt. Mijn visie als ontwerper is: 'Niets is te gek, we kunnen alles realiseren'. Een beetje lef in een interieur maakt het persoonlijk. Door de dierlijke touch kunt u mijn ontwerpen herkennen."

Iris de Vreede

Opleiding: Interieuradviseur

"Tijdens de Corona tijd heb ik thuis zeker niet stil gezeten! Ik ben begonnen met het ontwerpen en intekenen van een project in de binnenstad van Delft. Hiervan zien jullie drie 3D tekeningen die ik heb gemaakt. Momenteel ben ik bezig met het opstarten van mijn eigen bedrijf Voorwaarts Design. De eerste opdrachten komen al binnen waar ik ontzettend veel zin in heb. Mocht u meer willen weten over mij neem dan zeker even contact op!"

Linde de Monchy

Opleiding: Ondernemend meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

"Het thema van mijn boot is licht en luchtig. Dit houdt in dat mijn boot niet volledig van hout is gemaakt. Zij bestaat uit een houten geraamte met een gelakte kunststof doek eromheen gespannen om haar huid waterdicht te maken. De redenen waarom ik heb gekozen voor dit ontwerp is de sierlijkheid van de boot, de zichtbaarheid van de constructie en omdat ik nieuwsgierig was naar hoe een doek als huid van een boot kan functioneren."

Kendel van den Bosch

Opleiding: Ondernemend meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

"Mijn examenmeubel is een tv-kast geworden met twee schuifdeuren en twee lades. In het middelste vak ligt een stalen legplank die mooi past bij het stalen onderstel en de zwarten strip voor de schuifdeuren. De kast is gemaakt van eikenhout met details van notenhout. De kast is afgewerkt met twee lagen Osmo. Ik ben nog opzoek naar werk, dus vindt u het mooi wat ik maak dan kunt u contact met mij opnemen via mijn mail lau-ken@hotmail.com of instagram."

Sammy Chiba

Opleiding: Ondernemend meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

"Mijn bureau heeft ronde vormen en door het gebruik van kleuren en materialen heeft het een scandinavische look gekregen. De ronde achterwand is gemaakt met buigtriplex afgewerkt met eikenfineer. Het bureaublad is gemaakt van MDF en HPL in de kleur Pale green. De ronde lade en de massieve ronde poot zijn gemaakt van massief eiken."

Stefanie de Deugd

Opleiding: Ondernemend meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

"Het afgelopen schooljaar ben ik bezig geweest met deze 12-snarige gitaar. Ik ben verliefd geworden op de houtsoorten die ik heb gebruikt, namelijk gewaterd esdoorn en Amerikaans noten. De experimenten met epoxy details zijn boven verwachting goed gelukt. Met trots laat ik u deze gitaar zien."

Chantal Verbrugge

Opleiding: Interieuradviseur

"Dit zijn verschillende beelden van het zuiderproject. Het sfeerbeeld laat zien welke stijl en sfeer ik wil uitstralen met dit ontwerp. Het definitieve ontwerp en de artist impressions laten zien hoe dit uiteindelijk er uit gaat komen te zien, deze beelden zijn met Vectorworks gemaakt. Met Vectorworks ben ik de afgelopen jaren enorm gegroeid en ik ben trots op het eindresultaat hiervan."

Larissa de Koning

Opleiding: Interieuradviseur

"Voor mijn eindexamenproject heb ik gekozen voor het nieuwbouwproject Greenville in Utrecht. Helaas is dit niet doorgegaan door corona. Na al die voorbereiding heb ik er voor gekozen om het project toch af te ronden. Het is een prachtig appartement op de eerste verdieping, met een royaal overdekt dakterras, die een prachtige uitzicht heeft over het park die zich bevind voor het complex. De sfeer en beleving moet een gevoel geven alsof je in een hotel bent in je eigen woning. Een plek waar je in alle rust kan werken of juist ontspannen. Een samenhang van frisheid en een buitengevoel tegenover het beschut wegkruipen in een woning die van alle gemakken is voorzien. Een open gevoel maar toch sfeervol."

Leanne Phernambucq

Opleiding: Interieuradviseur

"Voor de familie Smith (fictief) heb ik een ontwerp gemaakt voor hun woning in Brielle. Ik heb twee stijlen gecombineerd, namelijk: Nature & Bohemien. Twee van mijn favoriete stijlen die ik door de jaren heen heb ontdekt. Hier kunt u een artist impression zien van de woonkamer, een sfeerbeeld en een plattegrond getekend in Vectorworks. Het overige werk kunt u bekijken op mijn Instagram en portfolio website!"

Shayla Mooijekind

Opleiding: Interieuradviseur

"Voor brasserie Vers 010 Rotterdam heb ik een nieuw ontwerp mogen maken. De kleuren en materialen die zijn gebruikt zijn geïnspireerd op de kleuren van de Rotterdamse vlag. De accenten zijn op elkaar afgestemd, waardoor er een mooi geheel ontstaat. Mijn ontwerpen zijn te herkennen aan de opvallende combinaties van kleuren, vormen en materialen. Daarnaast probeer ik met mijn ontwerpen een verhaal te vertellen waarbij de omgeving en de wensen van de klant centraal staan."

Elise Hoogendijk

Opleiding: Interieuradviseur

"Tijdens deze virtuele expo laat ik een ontwerp zien van een loft in het oude Zuiderziekenhuis in Rotterdam. Mijn inspiratie hiervoor is de trend 'zen' geweest. Door in elke ruimte het gebruik in kleuren en materialen door te voeren, ontstaat er een mooi geheel. De tweede verdieping, de maatwerk meubelen en het kookeiland maakt dat deze woning zo praktisch mogelijk is ingericht. Een unieke loft waar je je heerlijk thuis voelt!"

Kiki Tesselaar

Opleiding: Ondernemend meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

"Ik presenteer hier mijn bureaukast in klassieke stijl met mandala. Ik houd ervan om meerdere stijlen en toepassingen in een meubel te verwerken. Klassieke grijze kast met bossing panelen gecombineerd met een roze mandala. De kast is gemaakt van MDF en massief beuken."

Gino Beekers

Opleiding: Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

"Hierbij laat ik mijn topdek zien van het drankenkastje wat ik aan het maken was. Het heeft een omlijsting van massief Amerikaans noten met een binnenblad van MDF gefineerd met op de bovenkant een visgraatmotief van coromandel en aan de onderkant Amerikaans notenfineer."

Marinka Kühn

Opleiding: Interieuradviseur

"U ziet hier mijn eindproject het Zuiderziekenhuis in Rotterdam. Mijn thema was Aziatische toepassingen en het materiaalgebruik is mijn inspiratiebron geweest. In het ontwerp wordt slim gebruik gemaakt van de ruimte, wat het ontwerp uniek maakt. Aan alle wensen is voldaan en het oogt nog ruim. Het project is op papier en met Vectorworks gemaakt."

Erian Romsom

Opleiding: Interieuradviseur

"Nadat het examen werd afgezegd i.v.m. Covid-19 mocht ik voor dit jonge gezin alsnog een interieurontwerp maken. Ik mocht een ontwerp maken voor de woonkamer, eetkamer, hal, babyslaapkamer en de slaapkamer voor de ouders. Ik heb nog niet eerder een ontwerp gemaakt voor een babykamer. Dit was een grote uitdaging voor mij. Met veel plezier en interesse heb ik voor hen een ontwerp gemaakt."

Nikki de Groot

Opleiding: Interieuradviseur

"Te zien is een deel van mijn examenproject waarin een appartement gerealiseerd is in het voormalig Zuiderziekenhuis in Rotterdam. Het thema van mijn ontwerp is Vintage vondsten, ik heb dan ook veel van dit project zelf moeten intekenen in 3D. Ben je nieuwschierig geworden naar wat ik nog meer heb gemaakt? Neem een kijkje op mijn portfoliowebsite of neus eens rond op de Instagrampagina van zooi is mooi!"

Jelle Out

Opleiding: Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

"Ik wil jullie laten zien dat met het gebruik van de juiste materialen, de juiste technieken en machines je een topproduct kan neerzetten. Na het grafisch vmbo met goed resultaat doorlopen te hebben, ben ik verder gegaan op het HMC en heb hier voor de richting ontwerpen gekozen. Door het niet standaard denken en werken maar van onmogelijk lijkende ideeën toch een uniek product weten te maken. Ik hoop dan ook dat men dat terugziet in mijn product."

Leander Huizer

Opleiding: Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

"Ik wilde geen standaard vierkant of rechthoekig meubel daarom bedacht ik een rond meubel. Met een ronddraaiend draaicarrousel erin, vierkante poten maar ronde buitenkanten die met de ronding van het tafelblad meelopen. Lades met gebogen fronten en op de hoeken zwaluwstaarten die het ronde front verbinden met de rechte la zijdes. Een grote drankglobe op het blad verbonden aan het onderstel met een magneet. De bol is opgebouwd uit stukken eiken en notenhout wat als een gemetselde muurvorm op elkaar is geplakt en daarna rondgedraaid."