Eindwerkstukken


INGEZONDEN

AMSTERDAM

Onze examenstudenten konden zelf ook werk in sturen. Zij laten dit graag zien!

Eindwerkstukken


INGEZONDEN

AMSTERDAM

Onze examenstudenten hebben ook de kans gehad om zelf werk in te sturen. Zij laten dit graag aan jullie zien!


Esmee Roos

Opleiding: Ondernemend meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

"Ik heb een boekkist ontworpen met een Japanse puzzelopening waar je eerst iets weg moet schuiven, om bij het slot te komen. Ook zit er een geheim vak in door middel van een dubbele bodem. Dit boekkist is geïnspireerd op de filmserie 'The Lord of the Rings', hierbij heb ik gekeken naar de details en naar de oude boeken uit die tijd. Dit alles ligt op een onderstel wat aansluit op een bijzettafel die ik heb gemaakt, wat ook deels geïnspireerd is op de filmserie. Het is gemaakt van eikenhout en multiplex, het boek is bekleed met kunstleer en aan de binnenkant bekleed met velvet stof, verder zitten er vergulde elementen op."

Charita Braamskamp

Opleiding: Interieuradviseur

"Ik heb voor mijn expo twee hotelsuites ingericht. Ik heb deze twee suites in twee verschillende stijlen ingericht om te laten zien dat ik van alle markten thuis ben! Suite 1 is ingericht in de stijl City Chique en heeft donkere kleuren zoals, zwart, grijs, wit en blauw met een een accent goud om het luxe naar boven te halen. Suite 2 is ingericht in de stijl chinees met Feng Shui en heeft lichte kleuren zoals, crème, beige en licht roze en een accent goud om hier ook de luxe van een suite naar boven te halen."

Dewi van As

Opleiding: Interieuradviseur

"In het Noord-Hollandse Uitgeest ligt het rijksmonument De Bisschop, een stolpboerderij dat stamt uit het jaar 1880. Het huis is omgetoverd tot een unieke Bed & Breakfast in de stijl Botanic Chic. Hierbij ben ik gaan spelen met verschillende kleuren en materialen, om zo de warmte en de gezelligheid te creëren waarnaar mijn klanten op zoek waren. Door de authentieke elementen intact te houden, straalt het huis echte klasse uit en maakt het een verblijf in deze B&B erg bijzonder."

Myrna Melters

Opleiding: Interieuradviseur

"Voor mijn examen project heb ik een voormalige kerk omgetoverd tot een toekomst strevend restaurant: 'PLEIN1945'. Wat dit ontwerp zo uniek maakt is dat er op een creatieve manier is nagedacht over ecologische oplossingen om een grote stap verder te zetten naar een duurzame toekomst. Dit samen met een moderne en gezellige sfeer met een kerkelijke 'touch' in een nieuw jasje."

Esmée de Nie

Opleiding: Interieuradviseur

"Ik ben van mening een speciaal en onderscheidend project neer te zetten vanwege de samenhang tussen jong en oud, duurzaamheid, maatschappelijke trends en concrete behoefte aan innovatieve oplossingen voor de woningnood."

Marleen van der Ploeg

Opleiding: Interieuradviseur

"Voor dit project heb ik verschillende keuzes gemaakt. Het ontwerp heeft een donker Scandinavische stijl met rustige maar warme tinten. Het is belangrijk dat je de rust en gezelligheid terugvindt. Ook is het belangrijk dat er een persoonlijke touch aanwezig is van de bewoners. De zachte kleur op de muren en houten visgraat vloer geven het gevoel van luxe. Het uitzicht naar buiten is waanzinnig omdat er een groot weiland om het huis loopt. Hierdoor heb ik gekozen voor donkere kozijnen, zo krijg je een schilderij effect als je naar buiten kijkt. Grote elementen zoals de keuken maken de ruimte optisch groter!"

Marten Romijn

Opleiding: Ondernemend meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

"De Rocker chair, geïnspireerd door Sam Maloof. Het meubel is een sieraad opzich en vereist een hoge vakkundigheid en precisie. De stoel is geshaped in vorm naar wens en comfort. Tevens is bestellen mogelijk."

Joyce Veerman

Opleiding: Interieuradviseur

"Dit is mijn eindexamen project; een waterwoning in Volendam. Tijdens mijn trendonderzoek zag ik dat er best veel kleuren op dit moment een trend zijn. Ik heb er voor gekozen om die kleuren te combineren. Verder heb ik invloeden uit de Volendamse cultuur gebruikt om het uniek te maken. Door de warme kleuren en kwalitatieve materialen die toegepast zijn, heeft het eindresultaat een rustige, warme en chique uitstraling."

Iris Kaandorp

Opleiding: Interieuradviseur

"Ik heb een ontwerp gemaakt voor de dreamliner die onlangs voor het Corendon village hotel in Amsterdam is geplaatst. Het vliegtuig moet gaan dienen als uitbereiding van het hotel. Ik heb het hoofdgebouw als inspiratie gebruikt want de nieuwe hotelkamers moesten wel aansluiten bij het huidige concept, maar toch met een iets andere twist. Ik heb gebruik gemaakt van bijzondere materialen zoals waterdicht behang en waterdicht stucwerk die beide gemakkelijk in onderhoud zijn. Ook heb ik behang gebruikt in de kamers en de lobby met een bijzonder verhaal. De behangen zijn gebaseerd op dieren uit de prehistorie en ontworpen door Marcel Wanders in samenwerking met Moooi en Arte wandbekleding."

Sabien van Schie

Opleiding: Interieuradviseur

"Dit zijn drie artist impressions van mijn definitief ontwerp. Gemaakt in SketchUp en opgewerkt met Photoshop. Dit geeft een juist beeld van hoe de woonkamer, eethoek en zithoek eruit komen te zien. Ik ging voor de woonstijlen modern, klassiek en vintage. Het is namelijk een verrassende en mooie combinatie. In een modern interieur zorgen persoonlijke elementen voor warmte en sfeer. Dat is precies wat ik wilde bereiken met dit project."

Demi Sweijen

Opleiding: Interieuradviseur

"Ik heb voor dit project gekozen omdat het een uitdaging is vanwege de muren die rond lopen. De klant wilde een chique en moderne sfeer in de hele woning. Dit heb ik doormiddel van het gebruik van rosé goud en marmer in het ontwerp toegepast. Ik ben zeer tevreden over het eindresultaat."

Doesjka Grifhorst

Opleiding: Interieuradviseur

"Dit is een ontwerp voor een woonkamer, eethoek en een keuken van een appartementencomplex in Amstelveen. De wensen van de klant waren een luxe stijl met warme kleuren en materialen in het hoge segment. In het ontwerp heb ik gebruik gemaakt van prachtige merken, materialen en design klassiekers. Helaas was het niet mogelijk om het gehele project in te sturen vandaar een klein gedeelte, neem gerust contact op om dit gehele project of ander werk van mij te zien."

De ingezonden werkstukken van Rotterdam bekijk je op de volgende pagina.