Eindwerkstukken | Amsterdam


CREATIEF VAKMAN

In een veel korter tijdsbestek dan normaal, hebben de studenten van Creatief vakman - textiel hun meesterwerkstukken weten te maken. Extra geluk dat fotograaf Marjon Hoogervorst beschikbaar was om deze pareltjes vast te leggen!


Marit Fleminks

Sneaker

“Mijn schoenen spreken uit wie ik ben.”

Carmen Nijessen

Marvel

“Ik heb mij laten inspireren door de superhelden van Marvel.”

Ellen Rus

Pseudoscorpionida

“Nieuw leven kan er niet zijn zonder verderf; een creatief proces kan er niet zijn zonder falen.”

Amber Warmerdam

Olympus

“Mijn collectie is geïnspireerd op de Griekse Goden, Godinnen en mythes. Voor elk paar schoenen is een karakter gekozen waar de schoenen omheen zijn ontworpen. De pasvorm en de patronen zijn vormgegeven naar schoenen uit 1920 met mijn eigen twist.”

Corine Notenboom

De boeren bruiloft

“De boerenbruiloft. Een collectie in zachte en natuurlijke tinten gedecoreerd met bloemen en veren en een sprankeltje goud.”

Bonnie van der Himst

Robuust

“Mijn tas is grotendeels met de hand gestikt wat een geduldig klusje is, maar veel voldoening geeft.”

Iris van Soest

“Imperfectie is perfectie, net zoals bloemen en planten is er geen één hetzelfde. Mijn handgemaakte schoenen hebben daarom voor ieder individu een uniek ontwerp en perfecte pasvorm.”

Jantine de Roos

Rosafiera

“Deze hedendaagse enkellaarsjes zijn geïnspireerd door middeleeuwse technieken en stijlkenmerken. Fun fact: in lijn met de trend forecast dat bruin de nieuwe modekleur wordt, zal het leer met dragen en zonlicht verkleuren tot een diepe donkerbruine kleur.”

Dannie Snijder

Vriendinnen Collectie

“Met de Vriendinnen Collectie laat ik zien dat iedere tas persoonlijk is.”

Joeri Lugthart

“Mijn uitgangspunt is schoenen maken die duurzaam, natuurlijk en eerlijk zijn voor natuur, mens en dier. Vanuit een uitgebreid onderzoek naar materialen en mogelijkheden en in samenwerking met enorm interessante bedrijven ben ik schoenen gaan ontwerpen die dat weergeven. Voor mijn paar laarzen heb ik gebruik gemaakt van leer, gerecyclede materialen en natuurlijke grondstoffen. Het eindproduct: een paar schoenen die stevig staan met een eenvoud en kracht in materiaal en beeld. ”

Mechteld Bliekendaal

The not so wild west

“Geïnspireerd door folklore met een voorliefde voor handwerk.”

Madelief Kneppers

The armor project

“Waarom tassen dragen als ze ook met je mee kunnen bewegen?”

Tom van der Vliet


Nora Smoolenaars

Geen footprint

“Het begon allemaal toen mijn oma haar leren bank weg deed, zonde van het materiaal. Toen ben ik aan het ontwerpen geslagen met in gedachten hergebruiken als hoofddoel. Wat je hier ziet is een combinatie van hergebruikt leer, scooterband, een wetsuit en een oude spijkerbroek.”

Jillian van der Zwet

Figuras

“Ik haal mijn inspiratie uit de geometrische vormen. Ik houd mijn ontwerpen altijd strak en clean met een basic kleur.”

Nina Veneman

Beetlejuice

“Het patroon van de tas is kant geïnspireerd door spinnenwebben.”

Kari Dirkx

OfficeSteam

“Ik heb tassen en accessoires ontworpen en gemaakt in de stijl van steampunk, met een comfortabele en stoere uitstraling.”

Jelka Burek

Space-Craft

- Een morgen die nooit was - “Mijn collectie is geïnspireerd op het retro futurisme. Door moderne en oude technieken te combineren, een perfecte balans tussen vroeger en nu.”